Siirry sisältöön

The Arctic Bikepacking Trail -reittikehityshanke

Lapin ja Pohjois-Norjan alueen polut, mönkijäurat ja hiekkatiet ovat ainutlaatuisia kansainvälisesti vetovoimaisen bikepacking -reittiverkoston kehittämiseen. The Arctic Bikepacking Trail -hankkeessa kartoitetaan alueen reittipotentiaali erityisesti pitkän bikepacking -reitin näkökulmasta, ja reittikokeilun ja julkaistavuusselvityksen pohjalta tehdään ehdotus yhdestä pitkästä tai useammasta lyhyestä bikepacking -reitistä.

Hanke luo pohjaa bikepacking -pyörämatkailuun perustuvalle liiketoiminnalle kartoittamalla bikepacking -reittipotentiaalin ja lisäämällä yritysten tietoutta uudesta lajista, joka hyödyntää laajasti, mutta kestävästi Lapin alueen ja Pohjois-Norjan vahvuuksia ja erityispiirteitä. Kesäajan retkipyöräily voi tuoda Lapin matkailuyrittäjille uuden tulonlähteen lumettomalle ajalle, joka voi merkittävästi edistää paikallisen yritystoiminnan ympärivuotisuutta. Lapin pyöräretkeilymarkkinan kehittäminen on lisäksi merkittävä askel vähähiilisemmän matkailun suuntaan, sillä pyöräretkeilyn ympäristövaikutukset ovat usein muita matkailun muotoja pienemmät.

Kesto: 6/2020-2/2021

Hankkeen toteuttaja: Pyöräilykuntien verkosto ry

Kustannukset ja rahoitus:  Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 47 894 euroa, josta 42 394 euroa on rahoitettu Euroopan aluekehitysrahaston Kestävää kasvua ja työtä -ohjelmasta, rahoittajana Lapin liitto. Hanketta rahoittavat lisäksi Pyöräilykuntien verkosto ry, Roll Outdoors Oy, Lapland Safaris West Oy ja Arctic Auroras Oy. Hankepartnereita ovat lisäksi Metsähallitus, Kittilän kunta, Muonion kunta, Utsjoen kunta, Kolarin kunta, Sodankylän kunta, Inarin kunta ja Enontekiön kunta.

Lisätietoja: Taneli Roininen, taneli.roininen@pyoramatkailukeskus.fi, +358 400 993 960

Aiheesta muualla

Tiedote yhdessä STIL-hankkeen kanssa.

Viralliset hanketiedot.

Suomi retkipyöräilyn ykkösmaaksi -presentaation videotallenne ja esityskalvot. Pyöräilykuntien verkoston Pyöräliikenne ja matkailu -webinaarissa 25.11.2020.

Arctic Bikepacking Trail -hankkeen taustasta ja alustavista tuloksista on kerrottu Poljin -lehden numerossa 4/2020:

Kuvia kesän 2020 reittikartoitukselta