Siirry sisältöön

Talvella pyöräily ja sopivat vaatteet

Lue lisää

Ota ilo irti keväästä ja pyöräilystä

Lue lisää

Tutustu kesä-Suomeen pyöräillen

Lue lisää

Pimenevät illat - muista valot

Lue lisää

Kampanjat kannustavat pyöräilemään kaikkina vuodenaikoina

Kevätkampanjat

Kilometrikisa käynnistyy 1.5.2021. Leikkimielistä työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, harrastus- ja ystäväporukoiden kisaa poljetaan jo 12.kerran. Kantavana ajatuksena on saada yhä useampi innostumaan pyöräilystä, vaikka aivan lyhyillä matkoilla; innostumisen myötä haluat viettää pyörän selässä yhä pidempiä aikoja.

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa 2021 vietetään 8.-16.5.2021. Pyöräilyviikon pääteemalla "Tervetuloa pyöräilijä" kannustetaan tekoihin, jotka viestivät, että pyöräilijät ovat tervetulleita niin liikeenteeseen kuin kahviloihin, kivijalkakauppoihin ja muiden palveluiden äärelle. Positiiviset kokemukset kannustavat pyöräilemään entistä enemmän.

Kesäkampanjat

Kilometrikisa kannustaa polkemaan koko kesän ajan. Kilometrikisassa mukaan lasketaan kaikki pyöräillyt kilometrit ja minuutit, niin kuntolenkit, työmatkat kuin pyöräilyt lasten kanssa. Kesä houkuttelee monia myös pyöräretkille tai pidemmille pyörämatkoille; kaikki kilometrit lasketaan!

Syyskampanjat

Kilometrikisa päättyy 22.9.2021. Vuonna 2020 Kilometrikisassa poljettiin 35 000 osallistujan voimin yli 750 kertaa maapallon ympäri. Kisalla tavoitellaankin sitä, että yhä useampi innostuisi hyppäämään pyörän selkään ja jatkamaan pyöräilyä syksyllä ja vielä talvellakin.

Koulukilometrikisa poljetaan 1.1.-31.10.2021. Lokakuinen kisa muistuttaa siitä, että koulumatkapyöräily ei pääty, vaikka aamut ja illat pimenevätkin. Ei muuta kuin valot pyörään ja säänmukaiset vaatteet ylle. Polkeminen lisää pirteyttä päivään ja tuo tarpeellista liikuntaa ja ulkoilua myös pimeään vuodenaikaan.

Pyöräliiton Pyöräilytalvi-kampanja muistuttaa kaikkia siitä, ettei pyöräily ole talvellakaan mitenkään erikoista tai vaativaa. Marraskuun pimeneviin iltapäiviin sijoittuva kampanja muistuttaa pyörän syys- ja talvivarusteisiin kuuluvista valoista, ja niitä jaetaankin kampanjan aikana eri puolilla Suomea.

Talvikampanjat

kilometrikisa_logo_talvi

Talvikilometrikisa poljetaan 1.1.-28.2.2021. Kahden kuukauden mittainen kisa kannustaa polkemaan läpi talven pimeimpien kuukausien. Leikkimielinen kisa käydään kisaan ilmoittautuneiden joukkueiden välillä. Tule nauttimaan talvisäistä pyörän selässä!

Winter Bike to Work Day

Winter bike to work -päivää vietetään 12.2.2021. Kansainvälisen pyöräily-yhteisön teemapäivä luo lämminhenkisen tunnelman sydäntalven keskelle. Leikkimielisesti kisataan myös siitä, missä päin maailmaa pyöräillään eniten. Tärkeintä on kuitenkin virtuaalisesti jaettu pyöräilyn ilo työmatkoilla, etätyömatkoilla ja koulumatkoilla eri puolilla maailmaa.